Urtetur vår/høst

Dagstur (ca. 5,5 timer):

Har du lyst til å lære mer om urter? 

Bli med på tur for å høste, samt lære hvordan man kan oppbevare noen av de viktigste urtene vi har i Nord-Norsk natur. Dette er en opplevelsestur der vi også kan tilby transport med lukket eller åpen Rib tur/retur Bodø, Inndyr, Våg – Sør-Arnøy og for de som ønsker servering av middag på Jon-Brygga etter at kurset er avsluttet.

Ta på gode turklær og godt humør – så ordner vi resten.

Beskrivelse av turen:

For deltakere fra Bodø – starter turen med hurtigbåt kl. 11.50 med ankomst Sørarnøy 13:03. For de som ønsker transport med åpen eller lukket Rib starter turen fra ambulansekaia i Bodø havn, flytebrygga ved Explore Salten der redningsskøyta ligger kl. 10:00.
Ved ankomst drar vi rett ut i felten for urte- og sjøgressanking i den fantastiske faunaen vi har på øya. Øya er full av Afrodite urter som kan brukes til eksempelvis snaps og supper. På turen har vi med guider som vil lære dere om mange av de nyttige urtene som finnes i nærområdet og vi skal både høste og vise hvordan vi kan bearbeide urtene for oppbevaring. Vår guide har over flere år opparbeidet seg kunnskap om tradisjonelle medisinurter og urter til bruk for blant annet et bedre samliv. Du vil også få kunnskap om hvordan samer og urbefolkning har samlet urter til te, mat og oppbevaring. Urter til snaps vil bli plukket og vist hvordan denne lages.
Retur til Bodø med hurtigbåt kl. 18:45 med ankomst Bodø kl. 20:00.

Utstyr til turen/Hva trenger jeg?

Dere trenger klær etter vær. Sørg for gode og varme klær (inkl. ullundertøy dersom kaldt), regntøy, samt gode sko.

Hvem passer turen for?

I utgangspunktet passer turen for folk i alle aldre da vi kun skal gå i lett turterreng, men vær oppmerksom på eventuelle begrensninger du måtte ha i forhold til transport eventuelt med åpen eller lukket Rib (eks. ryggproblemer etc.) alt etter ønsket reisemåte. Det finnes alternativ transport angjeldende dag med hurtigbåt t/r Bodø. 

Sesong:

Mai-Oktober.
Vi planlegger årets faste tur lørdag 30. mai fra kl. 13:00 til kl. 18:30.
Ellers kan grupper eller bedrifter bestille skreddersydde urteturer eventuelt med overnatting, Rib-tur og bespisning. Det er her også mulig å legge til rette for kurs/konferanse.

Oppmøtested og varighet:

Oppmøte Bodø Havn eller direkte her på Sørarnøy etter avtale. Vi kan hente deltakere med båt, også fra Våg, Inndyr mv., men legger turen tidsmessig slik at det er mulig å ta hurtigbåt tur retur. Beregnet varighet for turen er 5,5 timer. 

Pris:

Dagstur: kr. 1500,-

Transport, matservering og eventuell overnatting avtales særskilt.

Som utgangspunkt passer turen for opp til 12 personer. Betaling pr. faktura eller VIPS 581614.

Kontakt oss i dag for spørsmål og påmelding!

Kontakt: +47 915 95 105
aina.johannessen.aas@gmail.com

Ansvarsfraskrivelsesklausul mv. Vi kan selvsagt ikke garantere for vær og vind. Eventuelt innbetalt kursgebyr tilbakebetales ved avbestilling 7 dager før kursstart, og halve beløpet tilbakebetales ved senere avbestilling. Avbestilling fra vår side gir selvsagt full refusjon.